Nacontrole

We zouden het leuk vinden om jullie, 6 weken na de bevalling, nogmaals te zien voor de nacontrole. Je kunt hiervoor een afspraak maken tijdens de spreekuurdagen. Onze assistente zal je vragen wie van ons bij je bevalling aanwezig was. Mocht je bij de gynaecoloog zijn bevallen, dan mag je kiezen bij wie je de nacontrole hebt.
Deze nacontrole is bedoeld om, als je daar behoefte aan hebt, nog even over de bevalling na te praten of andere vragen te stellen die je nog hebt. We kunnen eventueel de hechtingen controleren, je bloeddruk meten en desgewenst je ijzergehalte. Ook kunnen we nog eenmaal aan je buik voelen of de buikspieren klaar zijn voor eventueel sporten of oefeningen.
Verder willen wij graag weten hoe het jullie na het kraambed is vergaan, hoe het op dit moment gaat met de voeding en hoe het ouderschap bevalt. Wij geven adviezen over het herstel van je lichaam en bespreken de mogelijkheden voor eventuele anticonceptie.
Tijdens deze controle zullen we ook met je bespreken of het verloop van deze zwangerschap, bevalling en kraamtijd gevolgen heeft voor een eventuele volgende zwangerschap. Wij wijzen je op het gebruik van foliumzuur en een gezonde levensstijl indien je in de toekomst opnieuw zwanger wilt worden.

|