Over de praktijk

De Praktijk

Verloskundigenpraktijk Ezra staat in Apeldoorn sinds 1971 bekend als de praktijk van mevrouw Kamphuis. Vanaf 1999 zit de praktijk op het Hofveld en heeft de praktijk vanaf 1999 tot 2003, verloskundigenpraktijk Hofveld geheten. Hierna werd de naam veranderd in de huidige naam, namelijk verloskundigenpraktijk Ezra. Vanaf 2003 heeft Suzanne met Mevrouw Kamphuis in de praktijk gewerkt, totdat mevrouw Kamphuis in december 2008 besloot -na 38 jaar- te stoppen met het beroep van verloskundige.

Verloskundigepraktijk Sifra is al meer dan 30 jaar actief in Apeldoorn. Tot 2002 heette de praktijk Brouwer en Straasheijm. In 2002 ging mevrouw Brouwer met pensioen. Mevrouw Straasheijm is verder gaan werken met Saloewa van de Brink, de praktijk veranderde van naam en werd verloskundigepraktijk Sifra. In 2007 is mevrouw Straasheijm met pensioen gegaan. Sinds 2011 zijn praktijk Ezra en praktijk Sifra samen verder gegaan als verloskundigenpraktijk Ezra.

Vele zwangerschappen zijn begeleid en vele kinderen op de wereld gezet door mevrouw Brouwer, mevrouw Straasheijm en mevrouw Kamphuis. De kans is dus groot dat je van onze praktijken hebt gehoord en er zelfs bent geweest!

Verloskundigenpraktijk Ezra biedt vertrouwde zorg, en is opgezet rond maximaal 4 verloskundigen. Door de kleinschalige opzet willen wij jullie beter leren kennen, kunnen we de zorg meer laten aansluiten en kunnen jullie ook meer vertrouwd raken met ons. Ons praktijkpand aan het Hofveld blijft de centrale locatie van waaruit wij werken. Hier hebben wij ook een eigen echoapparaat.
Onze spreekuurtijden zijn ruim en meer afgestemd op de individuele behoefte. Wij werken tijdens het spreekuur met thema’s zodat veel zaken die van belang zijn automatisch met je doorgenomen worden.

Jaarlijks wordt er veel tijd en aandacht besteed aan bij en nascholing. Wij zijn lid van onze beroepsgroep, KNOV, en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV.
kwaliteitsregisterKNOV

Heb je een klacht over je verloskundige?

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met de verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

Bespreek je klacht met je verloskundige.
Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

Schakel onze klachtenfunctionaris in.
Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 - 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.

Kijk voor meer informatie op www.klachtverloskunde.nl.

|