Zwangerschap

De eerste stap is gezet. Ergens in je eileider heeft een bevruchting plaatsgevonden, je hormoonspiegel is daardoor veranderd en dat je heb je teruggezien in de positieve zwangerschapstest. Gefeliciteerd!

De bevruchte eicel begint zich te delen en wordt door de trilharen in je eileider naar je baarmoeder gedreven. Daarin is nu een holte ontstaan, het slijmvlies is verdikt en vormt nu een perfecte plaats voor het embryo om zich in te nestelen. Misschien merk je al iets aan jezelf: misselijk, moe, gespannen borsten, wisselende stemming. Allemaal een reactie op de hormonen die nu door je lijf gieren.

Om te zorgen dat het embryo zich optimaal ontwikkeld is het slikken van foliumzuur op zijn plaats. Dit kun je kopen bij de drogist of apotheek zonder recept in de dosis 0.4 of 0.5 mg per tablet. De kans op een kindje met neuraalbuisdefect (open ruggetje) wordt hierdoor sterk verkleind. Heb je eerder een kindje met een neuraalbuisdefect gehad of slik je medicijnen tegen epilepsie, dan is 5 mgr foliumzuur per dag aan te raden.

Klik hier als je een keer in de twee weken een nieuwsbrief wilt ontvangen. In deze nieuwsbrief staat uitgebreide informatie over de ontwikkeling van de foetus, eventuele klachten die je kan ervaren tijdens de zwangerschap, tips om klachten te verminderen en nog veel meer.

|