Bevallen in bad

Bevallen in bad

Ontspannen bevallen

Badbevalling

De weeën opvangen in bad heeft vele voordelen. Door de warmte van het water kan je vaak beter ontspannen waardoor er gemakkelijker en meer endorfine vrij komt wat pijnstillend werkt. Door het water ben je ook gewichtloos waardoor je makkelijker beweegt en makkelijk een andere houding aanneemt. De verandering van houdingen, de warmte van het water zorgen ervoor dat de bevalling sneller verloopt. Tot slot wordt de huid soepeler waardoor je vaak minder inscheurt. Je kan ervoor kiezen om alleen de weeën op te vangen in bad, maar het is ook mogelijk om de baby geboren te laten worden in bad.

Niet alle baden zijn geschikt om in te bevallen. Als je thuis in de badkamer een bad hebt waar je in zou willen bevallen vraag dan vooraf na of dit bad geschikt is. Mocht je geen bad in huis hebben of mocht het bad in de badkamer niet geschikt zijn dan kan je een speciaal bevalbad huren of kopen.

De praktijk heeft een bevalbad te huur. Het bevalbad huur je voor een periode van 5 weken (3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum), vanaf 37 weken zwangerschap kun je het bevalbad op de praktijk ophalen. De kosten voor het huren van het bevalbad bedragen € 175.*
Optioneel kun je hier nog een afdekhoes bij aanschaffen voor €14,50.
* De huur bedraagt €75 (dit is inclusief hygiënische hoes) tevens is er een borg van €100.