Voeding en leefstijl adviezen

Voeding en leefstijl adviezen

Voor de ontwikkeling van het kindje is het van belang dat je gezond eet. Dat betekent niet dat je gedurende je zwangerschap voor twee moet eten. Wel is het aan te raden om te starten met een multivitaminepreparaat. Met name de vitamine D en de calcium die erin zitten zijn van belang, daarnaast zit er ook ijzer in die je tijdens de zwangerschap in grotere mate nodig hebt. Mocht je een periode hebben waarin het eten je tegenstaat, dan ondervangt een multivitaminetablet eventuele tekorten, maar een vervanging van gezonde voeding is het niet! Het blijft dus zaak om zo gezond mogelijk te eten. Belangrijk is dat het een multivitaminepreparaat speciaal voor zwangere is. Deze kun je zowel bij de apotheek als bij de drogist kopen.

Onze diëtiste, Rosella Berghuis, heeft een lijst samengesteld van welke voedingsmiddelen veilig zijn om te eten en welke je beter kunt laten staan.

Je lengte en gewicht wordt gemeten om je BMI te bepalen. Is deze hoger dan 30, dan zullen we gedurende je zwangerschap extra onderzoeken doen. Hier kun je lezen welke dit zijn.

Bij de intake zullen we ook naar alcohol en drugsgebruik vragen. Ook willen we weten of je rookt.